Of je tomaat lust …

Ik had bijna de hoop opgegeven dat ik ook maar 1 tomaat zou kunnen oogsten. Mijn pressure canner staat werkloos te wachten op potten die gevuld zijn en geconserveerd moeten worden. De potten die ik gedaan heb moet ik helaas leeggooien aangezien er geen eetlepel zout in moest maar een theelepel. Beetje jammer … (nu begreep ik ook dat de potten pas eind oktober weer leverbaar zijn dus wat dat betreft is het echt zo dat elk nadeel zijn voordeel heeft)

Maar toen begonnen er wat tomaten te verkleuren en werden ze in 3 dagen rood. De smaak was perfect. En ik werd er blij van. Zelf gekweekt, begonnen in een klein potje op de tafel binnen, koude voorjaar overleefd, 2 van de 4 planten bleven staan tijdens de zomerstorm die bijna mijn hele bak leeg veegde.

Alle weergoden hadden besloten om mijn project waar ik al jaren aan wilde beginnen zou mislukken. Zo voelde het. En dat lukte gedeeltelijk. Ja de sla is weggewaaid, de slakken kropen via de muur omhoog en de bak in om mijn paksoi te verorberen. Mijn komkommerplant bleef een zielig takje door gebrek aan zon en warmte en de courgetteplant had alleen mannelijke bloemen dus nam alleen maar plek in.

De pompoenplant knapte door de wind en de snijbonen en gewone boontjes wilden ook maar niet. Maar de tomaat bleef staan. En ik at vandaag 3 tomaten uit eigen bak. Er moet heel wat gebeuren om de familie M te verslaan (dat hebben we de afgelopen jaren meer dan bewezen) en dat geldt ook voor onze tomatenplanten. Najah mijn tomatenplanten dan ….

Iemand nog een tip hoe ik mijn nageslacht en aanhang zover krijg om een kasje te plaatsen ?

Mocht je trouwens willen weten wat dat nou inhoudt dat pressure Canning ….. Klik hier of hier !

Zeg het maar !