Its beginning to look ….

Spoiler: alle georganiseerde mensen zullen na het lezen van dit bericht denken dat ze beter de hond uit hadden kunnen laten, de wasmachine aanslingeren of de planten water geven in plaats van hun tijd hier te besteden. U kunt doorlopen ….

Voor de mensen die altijd denken “oh maar dat duurt nog zolang voordat het kerst is” en dan wanhopig op 24 december om de laatste rol cadeaupapier moeten vechten …. Er is een manier om stressvrij de kerst in te gaan. Ja heus ! Je hebt systemen waar je elke dag iets moet doen maar dit jaar volg ik Diane in Denmark in haar 6 stappen plan.

Zij heeft ervoor gekozen om 6 weken lang 3 opdrachten per week te geven en dan moet het goed komen met de feestdagen en vrede op aarde enzovoort. Voordeel is dat je ook als manager van een soort huize chaos, zoals hier, je ook met een blij gemoed een kerstlied inzet rond die tijd. En das een hele verbetering vergeleken met het rennen en vliegen en mopperen hoop ik. Ik hou van de kerst maar man wat vind het altijd een gedoe om alles te regelen

Dit jaar gaan we ons kerstdiner “doen” bij dochter en schoonzoon dus dat kan ik al wegstrepen. De lootjes zijn getrokken, dat is ook geregeld. Maar dan zijn we er nog niet en daarom hou ik van de inbreng van mensen die daar over na hebben gedacht zoals Diane.

Dit is dus week 1.

Opdracht 1:

Doe de WHB. Dat betekent letterlijk Weekly Home Blessing en is een onderdeel van het flylady systeem. Voor chaoten zoals ik is het een heerlijke houvast in bange huishoudelijke dagen. Want laten we nu even eerlijk zijn, we zijn allemaal jaloers op mensen die poetsen tot kunst hebben verheven. Toch ? Maar voor de gewone stervelingen is het andere koek. Voor mij in elk geval wel dus ik hou van lijstjes.

Het is dus NIET de bedoeling dat je het hele huis gaat dweilen en alle ramen gaat lappen ! NIET ! je loopt even de dingen na waar het meest intensief gebruik van wordt gemaakt. Je kunt de zolder dus overslaan.

Opdracht 2 :

Trek de kast open en pak de kerstkaarten die je vorig jaar echt wilde versturen maar op 1 januari dacht “het hoeft nu ook niet meer”. Misschien heb je ze wel verzonden en heb je nog wat kaarten over en vind je nog een velletje postzegels. Kijk of je nog cadeaupapier hebt (je kan heel goed kiezen voor neutraal pakpapier en er een rood lint omheen gooien als je dat in huis hebt). Pak je rol plakband en een schaar en leg alles bij elkaar op een strategische plek.

Opdracht 3:

In het kader van self-care ; bedenk iets voor jezelf voor de maand december. Plan een afspraak bij de kapper (ik was al te laat !), de nagelstyliste of de schoonheidssalon. Koop een mooie kleur lippenstift of een leuke feestelijke tas. Het kan en mag van alles zijn zolang jij er maar een blij gevoel van krijgt.

Dit moet te doen zijn toch ? Op naar stressvrije feestdagen !

Zeg het maar !